1 кг кайма смес
1 жълтък
2 филийки мокър чер хляб
100 - 200 гр. ситно нарязани гъби
настъргана кората на един лимон
мащерка
млян чер пипер на вкус
В каймата се добавят жълтъка, хляба, мащерката, лимонената кора, гъбите и черния пипер. Оформят се кюфтета и се нареждат в тава с хартия за печене. Пекат се 20 минути на вентилатор на 200 градуса. Добавя се 750мл бира и се пекат до готови, вече без вентилатор.
След като са готови се изваждат от тавата. В тиган се стопява малко краве масло и в него се запържва лъжица брашно. Сосът от бирата се добавя постепенно, като се бърка постоянно. Овкусява се с чер пипер. С така направения сос се заливат кюфтетата.
Разбира се сосът не е препоръчителен за хранещите се разделно, но е чуден за останалите от семейството.
Няма коментари:
Публикуване на коментар