четвъртък, 19 май 2016 г.

Пиле по ловджийски

1 - 1,5 кг пилешки бутчета
2 консерви домати на кубчета
4-5 големи глави лук
индийско орехче
3-4 зърна бахар
червен пипер
чер пипер
олио
1/2 връзка магданоз

Бутчетата се намазват с олио (може и с краве масло), червения и черния пипер, и настърганото индийско орехче. В голяма тава се изсипват доматите и се объркват с нарязания на полумесеци лук. Бутчетата се редят в сместа, като се оставят наполовина открити. Залива се лек с олио и се добавят зърната бахар. Пече се в фурна на 200 градуса до като месото започне да се отделя лесно. Бутчетата се обръщат и се пекат още десетина минути до загар. Поръсва се с прясно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар