3 буркана консерва кръгъл зелен боб
1 домат
1 глава лук
1 морков
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
3-4 скилидки чесън
2-3 стръка зелен лук
1-2 стръка зелен чесън
1 с.л. брашно
1/2 с.л. червен пипер
В малко олио се задушават нарязаните на ситно лук и морков. Когато са готови се добавят нарязаните зелен лук и чесън. Дозадушава се около минута и се добавят нарязаните на филийки скилидки чесън. Задушават се около 10 секунди и тенджерата се сваля от огъня. Добавят се червения пипер и брашното. Сместа се обърква и се добавят предварително оцедените консерви боб. Долива се чаша, чаша и половина вода и се добавя нарязания на дребни кубчета домат. Тенджерата се връща на огъня и се оставя да къкри 5 минути. Сваля се от огъня и се добавят ситно нарязаните магданоз и копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар