неделя, 17 юли 2016 г.

Ден 188: Прекрасни тиквички и патладжани за вечеря - рецепта

Неделя е, но ми се налага да поработя. Направих си сандвичи за закуска и установих, че са ми паднали батериите на фотоапарата. За това ще ги опиша - три филийки пълнозърнест Вита хляб с елда, намазани с краве масло. Отгоре наредих резенчета чушки, доматки от градинката и обезкостени маслини. Голям кеф.

Отидох на работа с ясното съзнание, че нищо наоколо не работи и няма да обядвам. Запасих се с достатъчно кафета и потънах в работа.

След обяд на Ели от групата ѝ трябваше съвет как да си направи кюфтета от тиквички. Пригодих една рецепта, че да е съобразена с разделното хранене, споделих я и продължих работа. Само дето не можех да се съсредоточа въобще - само тия кюфтета ми бяха в главата. За това затворих лаптопа и отидох да готвя. По пътя доукрасих рецептата и си спретнах кюфтета от тиквички и патладжани - рецептата.

Добавка от сирене и лично произведени домати - превъзходна вечеря се получи!

2 коментара:

  1. Извинявам се,че не е съвсем по темата,но имам питане-може ли да си спретна картофени кюфтета,съобразени с РХ?Нещо не намирам такава!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е - няма такава рецепта. Защото въглехидрат (картоф) не може да се комбинира с протеин (сирене). За това зеленчуковите кюфтета са по разделното хранене, а картофените - не.

      Изтриване