неделя, 17 юли 2016 г.

Кюфтета от тиквички и патладжани

1 кг тиквички и патладжани (общо)
3 жълтъка
3 с.л. брашно от тиквени семки
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
200 гр сирене

За да е напълно съобразено с разделното хранене, правя уговорката, че в тази рецепта се нарушава правилото да не се смесват различните типове протеини.

Тиквичките и патладжаните се обелват и се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят 15 минути да се пооцедят от водата си. В марля или тензух се слагат топки от сместа и се изстискват от водата. Към вече изцедените зеленчуци се прибавят жълтъците, брашното от тиквено семе, ситно нарязаните магданоз и копър, и натрошеното сирене. С голяма лъжица се изсипва смес в сгорещена мазнина и се изпържват кюфтетата.

ПС. Нямах копър и магданоз, та ги направих с пресен джоджен от градинката - превъзходно се получи. Могат и да се изпекат, вместо да се пържат - въпрос на предпочитания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар