кокали свински от вратни пържоли
2 големи глави лук
2 големи моркова
1 червена чушка
1 зелена чушка
голямо парче глава целина
2 малки домата
1/2 връзка магданоз
В олио се задушават нарязания на дребно лук и настърганите на ренде моркови (не нарязани!). Добавят се кокалите, които също се запържват леко от всички страни. Добавя се вода и нарязаните на дребно чушки и целина. След като се свари месото се изважда и обезкостява. Връща се обратно заедно с нарязаните на дребно домати. След като заври се застройва. Смъква се от огъня и се добавя ситно нарязания магданоз.
ПП. Застройва се само с жълтъци и мъничко оцет/лимонов сок. Иначе не е разделно с кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар