1 кг шарено свинско месо
3-4 големи стръка праз
1/2 връзка магданоз
1 ч.ч. червено вино
3 с.л. олио
1 ч.л. мед
1 ч.л. червен пипер
чер пипер
сол на вкус
Нарязаното на дребно свинско се запържва в олиото. Добавя се нарязания на кръгчета праз и се задушава. Добавят се червения пипер, виното, пчелния мед, солта, черния пипер и се оставя да покъкри 4-5 минути. Добавя се нарязания на дребно магданоз.
Така приготвената смес се изсипва в тавичка, покрива се с алуминиево фолио и се пече 80 минути на 200 градуса. Фолиото се маха и 15 минути се оставя на вентилатор, отново на 200 градуса.
Оригиналната рецепта, заедно с много снимки и леко по-различен начин на печене (както и добавка домати), можете да откриете тук, в блога на Марги.
Няма коментари:
Публикуване на коментар