1 кг непочистен спанак
2 глави лук
4 стръка зелен лук
1 глава чесън
2 шепи фиде (ВНИМАНИЕ, фидето е не разделно!)
2 жълтъка
1/2 кофичка кисело мляко
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1 връзка пресен джоджен
1 буца сирене ~ 600-700 гр
В най-голямата семейна тенджера се задушава лука до стъклен. Добавя се зеления лук и се задушава 1-2 минути. Накрая се добавя нарязания на кръгчета чесън. Задушава се не повече от 10-15 секунди. Добавя се вода и съвсем малко сол и се оставя да заври. Когато заври се слага фидето.
Почистеният, измит спанак, на когото сте отделили и запазили корените, се нарязва на едро и се пуска във врящата вода, когато фидето е готово! Като омекне спанакът, супата се застройва с жълтъците и киселото мляко. Добавя се натрошеното сирене, ситно нарязаните копър, магданоз и джоджен.
По принцип се яде охладена, но аз я предпочитам вряла.
А какво да направите с почистените корени, вижте тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар