сряда, 22 юни 2016 г.

Ден 164: Страхотна рецепта за салатен боб с бекон

Жега от сутринта. Едвам се диша в шест, какво ли ще е през деня... Започнах с кафе, след него - сандвичи.
Днешните бяха без фантазия - нещо не си разчетох правилно времето и ги намятах набързо.

Към обяд отскочих за една пилешка супа. Този път не беше чак толкова вряла и я излапах светкавично.

Следобед се разрових из интернет да търся снимки на салатен боб и попаднах на страхотна идея - салатен зелен боб с бекон (рецептата). Хукнах да събирам продукти. Обърнах пазарчетата из града, но никъде нямаше от френския кръгъл боб. За това се задоволих с български жълт боб. Но го избрах бран млад, преди да направи бобчета.
Стана бързо - за по-малко от час. На вкус и аромат - превъзходно! С френските тръбички ще изглежда по-добре, дори ще става за предястие за гости. Много доволен останах.

Няма коментари:

Публикуване на коментар