неделя, 17 януари 2016 г.

Ден 7: Мина седмица! Оле!

Седмицата се изтърколи интересно. Когато си на диета май това е един преломен момент, който повечето не успяват да преодолеят - седмица лишения, комбинирани с два дни вкъщи покрай всички удоволствия в хладилника. Както и добре похапващото семейство наоколо. Много изкушаващо.
Радостното е, че този хранителен режим не подлага на глад. Допълнителен плюс е че няма ограничения във вида на приеманата храна - яде ти се месо -яж, искаш тесто - заповядай! Само не ги смесвай :)

Закуска:
Реших да направя сравнение колко засищаща е вчерашната закуска, докато ми е още прясно впечатлението от вчера, и да се върна към трите филийки с масло. Разочароващо - към 11 изядох ябълка. Определено яйцата с кашкавал и сирене са много по-засищащи. Повод за размисъл...

Обяд:

Гореща пилешка супа, без пилето. Всъщност стана грешка - трябваше да е пилешка супа с пиле, но не се разбрахме нещо с жена ми и докато се усетя в супата къкреше прилична доза фиде. Нищо, явно ще е ден на въглехидратите.

Вечеря:

Вкусния ориз с домати, две люти чушки, салата от карфиол и една настъргана краставица с олио, оцет, сол и черен пипер.
Една голяма водка за питие, последвана от чаша вино.

За пореден ден не съм гладувал, чувствам се комфортно и обмислям менюто занапред. Доволен съм. Има и още един доволен от увеличения брой салати, които приема с невероятен ентусиазъм

Златокоска.

1 коментар:

  1. Успех в начинанието ! Предлагам ти идея за пил. супа - Да ти отделят от супата с месото и бульон преди фидето или ориза. Разбиват се две яйца леко с вилица и се добавят към врящата супа получава се нещо като фиде.

    ОтговорИзтриване