четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Ден 25: Трябва да ям повече плодове

Френски вятър довя куп сиренца за закуска:
Тази комбинация ще я пробвам някой път за вечеря. Много вино ще се изпие с подобна вкусотия.

Прескочих до кръчмата чак в един и половина. И то защото се сетих, че трябва да се обядва, а не от глад. Тия сирена са много питателни. Пилешка супа, гореща, люта и много вкусна. Гледах дъжда и студа на улицата докато я хапвах. Много приятна топлина.

Не знам как, във Фейсбук ме откри Цветлена, не участва в групите, само за да ми обърне внимание, че напоследък не ям плодове. Благодаря ти, Цвети. Веднага се коригирах - час преди вечеря, докато готвех, ометох една ябълка за мезе на една малка ракия.

За вечеря експериментирах, отново. От телешкият език, който сварих неотдавна, бе останало едно прилично парче. Задуших лук, добавих нарязана на дребно червена чушка и консерва белено домати. Пуснах един дафинов лист, три зърна бахар и малко зрънца чер пипер. Когато закъкри, добавих нарязания на малки кубчета език и оставих да бълбука на бавен огън половин час. Получи се доста вкусна манджа.
Жена ми се погрижи за салата от карфиол, броколи и моркови. Две чаши вино и хубав разговор на вечеря. Много приятно слабея :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар