вторник, 16 февруари 2016 г.

Хляб от овесени трици

400 гр. овесени трици
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
2 жълтъка
3 с.л. микс от семена (мак, сусам, лен, слънчоглед)
1 с.л. олио
1 с.л. царевично брашно
3 резена краве масло

В киселото мляко се слага содата бикарбонат и се объркват. Изсипват се в купа. Добавят се разбърканите жълтъци и останалите съставки (без кравето масло и царевичното брашно). В набрашнена с царевичното брашно тавичка се поставя така омесеното тесто. Върху него се слагат резените краве масло. Пече се на 200 градуса около 40 минути.

2 коментара:

  1. Здравейте, хлебчето изглежда страхотно! Имам само един въпрос - царевичното брашно, посочено в съставките на рецептата, е само за набрашняване на тавичката ли? Благодаря!

    ОтговорИзтриване