събота, 5 март 2016 г.

Макарони с пролетни бъркани яйца

сварени макарони
3 жълтъка
1 глава лук
1 шепа спанак
1 стрък зелен лук
1 стрък зелен чесън
5-6 маслини
7-8 гъби от консерва
1 парченце краве масло

Кравето масло се стопява и в него се задушава лука до златисто. Добавят се нарязаните спанак, зелен лук и зелен чесън. Задушават се около минута и се добавят жълтъците. Разбърква се до цялостно смесване на съставките. Накрая се добавят нарязаните на парченца маслини и гъби. Когато е готово се добавя сварената паста и се разбърква. Сервират се горещи.

Редакция: Пробвах същата рецепта, но с ориз. Превъзходно се получи. Само сменяте сварената паста със сварен кафяв ориз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар