неделя, 13 март 2016 г.

Винен кебап

1 кг свинско от врата
5-6 глави лук
1 дафинов лист
1 в.ч. червено вино
4 с.л. олио
чер пипер на зърна

Месото се реже на хапки. Поставя се в дълбока тенджера и се осолява. Добавя се олиото и нарязания на филийки лук. За да стане лукът по-бързо го смачкайте с ръка преди да го пуснете в тенджерата. Сместа се поставя на силен огън и се задушава. Бъркайте често в началото, за да не загори, после месото и лукът пускат своите сокове и се бърка по-нарядко. Когато лукът се е стопил и соковете почти са изврели се долива вода (колкото да покрие месото), виното, дафиновия лист и зрънцата чер пипер. Оставя се да къкри похлюпено с капак на бавен огън час и половина, два. Готово е, когато с вилица лесно разделяте месото. Сервира се горещо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар