събота, 19 март 2016 г.

Свински пържоли пълнени със зеленчуци

6 свински пържоли без кост
1 средно голяма тиквичка
2 дълги моркова
4-5 скилидки чесън
200-300 гр. спанак
50 гр. краве масло
50 мл. олио

Пържолите начукваме на тънко (без да ги разкъсваме) в найлонова кесийка или под фолио, за да не пръскат. Половината краве масло и половината олио сгорещяваме в дълбок тиган. В него задушаваме спанака и смачканите и след това срязани скилидки чесън. Овкусяваме на сол и чер пипер. Тиквичката и морковите нарязваме на тънки, дълги ивици и сваряваме.
Овкусяваме пържолите със сол и чер пипер. Върху тях нареждаме парченце морков, тиквичка и задушения спанак. Завиваме плътно и забождаме с клечки за зъби, да са не се разпаднат.
В дълбок тиган разтопяваме останалото краве масло и добавяме останалото олио. Когато се сгорещи, запържваме пържолите от всички страни до златисто. Котлонът трябва да се намали леко, за да не почернее кравето масло от високата температура.
Когато са готови, нареждаме пържолите в тавичка и ги заливаме със сока от задушения спанак и мазнината от пърженето. Печем за 25-30 минути в предварително сгорещена на 220 градуса фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар